tisdag 24 mars 2015

Tisdag 24/3-15, Dag 2

Hej!

Nu befinner vi oss äntligen i Sydafrika,  på Lady Grey Arts Academy i den lilla byn Lady Grey.
Vi flög från Arlanda kvällen den 21a och kom till skolan kvällen den 22a. Gårdagen spenderade vi med att försöka acklimatisera oss. Väckarklockan ringde klockan 05.30 på morgonen då eleverna på hostellet vi bor på går upp för att duscha och göra sig i ordning. En timma senare bjöds det på frukost bestående av gröt, fruktsallad på konserverade frukter, stekt ägg och toast bröd med marmelad.

När vi var klara följde vi med några elever ner till skolan och var med på skolans kör som är obligatorisk för alla elever. Klockan 08.00 börjar alla lektioner, men eftersom de flesta i sverige- gänget var väldigt trötta fick vi tillåtelse att gå och vila under förmiddagen.

Klockan ett serverades det lunch på hostellet. Efter det delade vi på oss och dans, sång och drama eleverna åkte till kyrkan för att öva på det de ska bidra med i "The Passion Play", Lady Gray Art Academys årliga påsk föreställning som hela byn involveras i.

Vi som går bild och formgivning/form kommer att bidra med litet konstprojekt som går ut på att vi ska göra om elevernas skoluniformer. Det vi gör kommer att ställas ut på skolan under påskhelgen som en del av en utställning.

På vägen tillbaka till skolan tog vi en sväng förbi kyrkan för att se hur repetitionerna gick.
Under kvällen serverades ett enkelt kvällsmål och spenderades sedan på rummen med våra nyfunna vänner :)

Bilder kommer när vi har fixat bättre internet uppkoppling!

- Teresa




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar