lördag 28 mars 2015

Lördag 28/3-15, Dag 5

Hej!

Eftersom vi har mycket begränsad tillgång till internet och bilderna som jag lägger ut på bloggen tar väldigt lång tid att ladda upp, publiceras många inlägg först flera timmar efter att jag har skrivit dem. Ibland kan det ta upp till en hel dag innan inlägget är uppe på bloggen, och sådant var fallet igår. Vi spenderade för en gångs skull inte alls eftermiddagen i konstbyggnaden, utan Emma, Nellie, Susanne och jag var nämligen ute på ett helt oförglömligt äventyr! 

Vi besökte en farm på andra sidan bergen tillsammans med en storbonde, där Emma har fått äran att välja ut vilken åsna som ska vara med i Passion Play. Vi fick stå bak på det öppna flaket på en pick up truck och uppleva Sydafrikas fantastiska landskap med vinden vinandes i håret. Verkligen ett minne för livet!

Vår resekompis Archie :)

Trots att bilen åkte så snabbt att vi fick tårar i ögonen kunde jag inte låta bli att stå med kameran i högsta hugg...



Lilla, lilla Lady Grey på avstånd nere i dalen

Farmen



Emma och hennes nya kompis



Några killar hoppade på och fick skjuts



En glad Nellie :)

Efter att Emma hade valt ut åsnan de två hade bekantat sig lite, åkte vi vidare till en av bondens gårdar och fikade. Han är storbonde och har ärvt yrket efter sin far. Själv jobbar han inte ute på fälten, utan sköter mest det tekniska och pappersarbetet.
Vi fick band annat smaka på beef jerky, ett slags torkat kött som är väldigt vanligt i Sydafrika.
På vägen hem åkte vi på motorvägen, vi låg ner bak på flaket och jag somnade till bilens rofyllda gungande med bilden av den klarblå himlen på näthinnan.

Väl tillbaka i Lady Grey bjöds vi hem på lunch hos storbonden och umgicks med hans tre söner. Vi satt och pratade med den äldste sonen i några timmar, bland annat om Sydafrikas kultur. Det är mycket intressant att få ta del av olika människors bild av landet de lever i. I Sydafrika skiljer sociala klyftor folket åt på ett sätt som inte förekommer i Sverige och mycket är kopplat till vilken hudfärg man har. Ett inlägg på det temat kommer snart!


Utöver en god lunch-middag bjöds vi även på helt fantastiskt kaffe som gjorde pricken över i-et på en helt fantastisk dag :)


      Under vägen tillbaka till elevhemmet hann vi se solen gå ner över bergen, fantastiskt vackert!




                                                                    -Teresa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar