lördag 4 april 2015

Påskafton/ Passion Play dag 2

Glad påsk!

Hoppas att alla borta i Sverige får en skön helg och/eller ett skönt lov :)
Igår, under långfredagen, började Passion Play. Vädret mulnade och blev svalare, ungefär som det var när vi kom hit.

Kyrkan

Vi samlades i kyrkan klockan 10 igår förmiddags och började byta om. Vid 12- tiden åt vi lunch och väntade sedan på att klockan skulle bli två då Passion Play började. Babels torn var en av de första scenerna och allt gick som smort. Stackars Pontus, som inte mådde bra, lyckades fantastiskt nog med hjälteinsatsen att lyfta upp Frida på sin axlar när sista delen av tornet skulle upp på toppen.
Som förväntat gick även resten av föreställningen finfint.

Josef och Maria, omringade av änglar med lille Jesus, som faktiskt spelas av att riktigt spädbarn.
Tyvärr var det mycket dåligt fotoljus under hela föreställningen :(

Efter att första delen av Passion Play var slut gick jag och Kram till favoritstället The Grey Lady för att köp något varmt att dricka. Precis när vi hade beställt, mer eller mindre öppnade sig himlen och en störtskur vällde ner över hela Lady Grey. På fem minuter hade rabatten utanför den skyddade verandan där vi satt översvämmats, och regnvattnet bokstavligt talat forsade ur stuprännorna. Halvt vettskrämda, halvt fascinerade satt vi under våra filtar och undrade hur vi skulle ta oss därifrån. Vi satt där ett tag och beställde sen in mat när vi insåg att vi skulle missa middagen.

Jag bestämde mig dock att röra mig mot elevhemmet kort därefter eftersom min magont som hade kommit under dagen hade förvärrats. Kram följde med upp och vi la oss och såg på film. Båda somnade inom någon timma och där sov vi hela natten, i den övre delen av en ranglig våningssäng på 90 cm.

Imorse bjöds vi på påsk frukost nere i skolan tillsammans med huvudrollsinnehavarna, lärarna och folk som hade köpt biljetter. Det breda utbudet av frukostmat och bakverk var en trevlig omväxling från frukosten vi brukar serveras på elevhemmet :)

Lite halvdåliga foton tagna med mobilkameran



Susanne :)

Nu väntar bild och formarna på att vernissagen med det vi har gjort under våra två veckor här ska öppnas. Utställningen har döpts till Kultugrey (en sammanslagning av namnen Kulturama och Lady Grey) och visar elevarbeten som både vi, som utbyteselever, och eleverna som går här har gjort.
Efter det ska vi se West Side Story, äta lunch och packa inför Kapstaden imorgon.
Lite oklart hur det blir med uppdateringar där eftersom vi inte vet om vi över huvud taget kommer att ha tillgång till internet, men det bör lösas på något sätt.
Hur som helst kommer det ett till inlägg senare idag.

Hoppas alla får en trevlig påskafton!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar